Wie zijn we

Stefan


Stefan is de organisator van Mijn vriendjes. Al sinds 2009 ontfermt hij zich over de kindjes en het reilen en zeilen van de opvang. 

Nu werkt hij meer achter de schermen en valt de administratie onder zijn takenpakket. Concreet betekent dit dat de vakantieregelingen, de inschrijvingen/uitschrijvingen en planningen allemaal door hem geregeld worden. Het eerste contact verloopt ook via Stefan. Hij plant dan een rondleiding, wendag of startdatum in. De infofiches, contracten en waarborgen worden ook met hem geregeld.

Stefan is meestal op vrijdag in de opvang, maar dan in de vroege uurtjes, van 7u tot en met 9u. Uiteraard blijft hij buiten deze uren bereikbaar via email en via whatsapp. (Zijn privénummer) 


Naast al dat logistieke kunnen we uiteraard zeggen dat Stefan een groot hart heeft voor kinderen!  Dit is te zien is in zijn privé leven, samen met zijn vriendin Varinia, heeft hij een groot gezin! 
Varinia


Varinia, Vivi voor de kindjes, is het creatieve brein van de opvang en verzint de leuke knutsel
momenten en activiteiten voor de kindjes.


Ze is een echt moedertje voor alle kindjes en zet alles op alles om hen een goed gevoel te bezorgen in de opvang.  Voor haar is het dan ook een prioriteit om écht tijd te maken voor de kindjes en geniet ze er van op opzoek te gaan naar manieren om de kindjes te blijven stimuleren.  


De rondleidingen in de opvang neemt ze voor haar rekening, voor haar is een wederzijdse klik met de ouders van cruciaal belang. Daarom neemt ze graag de bezoekjes op zich om af te toetsen of zij, het team en de ouders op dezelfde lijn zitten.

Ook ondersteunt ze Stefan bij de administratie, maakt ze de Ziko-Vo's voor de kindjes en organiseert ze ouder participatie dagen, themaweken en verkleedfeestjes! 
Babs.


Ook zij is een moedertje met een groot hart voor alle kindjes, ze geniet dan ook van 
alle knuffeltjes en mijlpalen die ze mag delen met alle kleintjes. 

Ze neemt samen met Sofie de heen - en weerschriftjes onder handen om elke dag een leuk 
verslagje neer te pennen. Ze brainstormt mee met Vivi voor de thema - weken in de opvang en 
gaat enthousiast mee opzoek naar manieren om de kindjes te prikkelen. 

Ook wordt ze wel eens de baby - fluisteraar genoemd, omdat ze zelfs de moeilijkste slapertjes 
weet te sussen zodat ze toch een mooi dutje doen in de opvang! De haartjes van de kindjes worden
soms versiert met prachtige vlechtjes, dat zijn Babs haar kunstwerkjes! 


Sofie

Begin januari 2024 hebben we Sofie verwelkomd in ons knotsgekke team! 
Ze werkte hiervoor in een voor - en naschoolse opvang maar mistte toch het contact met de allerkleinsten.
Zo kwam ze bij ons terecht en al snel bleek dat onze normen en waarden, onze visie en liefde voor pedagogie op 1 lijn zaten! 


Zij ondersteund Babs bij het invullen van de heen - en weerschriftjes en is een extra paar armen om onze kindjes mee te verzorgen en te knuffelen.

We zijn ontzettend blij dat we haar mee in ons team mogen opnemen en kijken uit naar de avonturen die ons samen te wachten staan.

Pedagogische ondersteuning.

Ons team geniet pedagogische ondersteuning. Deze ondersteuning wordt gegeven door Els Biessen. Zij studeerde Pedagogie van het jonge kind en werkt sinds 2014 als pedagogisch ondersteuner. Samen met haar onderzoekt ons team hoe de werking van de opvang geoptimaliseerd kan zijn en blijven. 

Stagiaires.


Om de liefde voor het vak te kunnen delen en jonge mensen te helpen diezelfde passie te ontdekken werken wij samen met de scholen in en rond Brasschaat. 

Dit houdt in dat je doorheen het schooljaar studenten in onze opvang zal tegen komen. 


Zij worden goed begeleid en nooit zonder toezicht bij de kinderen gelaten.